Together Everyone Can Prevent Cyberbullying:
Διακρατική Συνάντηση στην Αθήνα, Ελλάδα
Στις 13 και 14 Ιανουαρίου, οι εταίροι του έργου TECPC συναντήθηκαν στο Poseidon Hotel, στον Πειραιά, Ελλάδα για να συζητήσουν για την πρόοδο του project “Μαζί Μπορούμε να Αποτρέψουμε τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό” (2020-1-RO01-KA226-SCH-095269)
Κατά τη συνάντηση οι εταίροι:
- Παρουσίασαν τις Εκθέσεις για την Τρέχουσα Κατάσταση του Διαδικτυακού Εκφοβισμού, σε καθεμία από τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο.
Συζητήθηκε η δουλειά που έγινε στα Ψυχολογικά προφίλ των Επιτιθέμενων-Θυμάτων του Διαδικτυακού Εκφοβισμού.
- Έλεγξαν την κατάσταση των ερωτηματολογίων που διανεμήθηκαν στις χώρες των εταίρων του προγράμματος. Οι συνεργάτες, έχουν ξεπεράσει τον αριθμό των συμμετεχόντων στην έρευνα από τις αρχικές προσδοκίες, με αποτέλεσμα μια Έρευνα μεγαλύτερης εμβέλειας και σπουδαιότητας.
- Ο συνεργάτης Scoala Primara EuroEd, επικεφαλής του Intellectual Output 02, παρουσίασε τον πίνακα περιεχομένων και τη δομή του Εγχειριδίου για τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό και μέσω επικοινωνίας συμφωνήθηκε η διανομή των κεφαλαίων.
- Η DIAN ως επικεφαλής του Intellectual Output 03, του Διαδικτυακού μαθήματος για εκπαιδευτικούς, παρουσίασε τους εταίρους και ανέλυσε τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν
Οι συνεργάτες συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα του έργου και μίλησαν για τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς συμβούλους, τους γονείς, τους μαθητές και τα μέλη της κοινότητας, που επίσης θα συνεργαστούν και θα διασυνδεθούν, καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.
Προκειμένου να μελετηθεί ο αντίκτυπος του διαδικτυακού εκφοβισμού και των στρατηγικών παρέμβασης, είναι απαραίτητη η δέσμευση πολλαπλών πόρων και η επέκταση της προσπάθειας πέρα από το σχολείο.
Οι συμμετέχοντες, μετά το πέρας του project, θα είναι εξοπλισμένα με σαφές υλικό καθοδήγησης για την πρόληψη, την αναγνώριση και την παρέμβαση στη διαδικτυακή παρενόχληση και στον σκληρό κοινωνικό και ψυχολογικό-ιατρικό αντίκτυπό της για τα παιδιά στην ψηφιακή εποχή και θα τους προσφέρεται δωρεάν και εύκολη πρόσβαση διαδικτυακά, για να επεκτείνουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους σχετικά με την παιδαγωγική προσέγγιση για την πρόληψη του διαδικτυακού εκφοβισμού μεταξύ των μαθητών, εντός των IO2 και IO3.